Valoracions Campionat de Catalunya per equips 2010

L’any passat el C.E.Calldetenes va pujar de categoria i l’objectiu d’enguany era mantenir-se a la divisió Preferent. Vam començar la temporada molt bé, i vam estar invictes fins a la jornada 5. A partir d’aquí tot van ser derrotes fins que es va acabar el campionat, però sortosament ja teníem els deures fets i els 3.5 punts assolits durant els 4 primeres jornades ens van permetre quedar en 7a posició i per tant mantenir la categoria (baixen els 3 darrers de 10 equips).

Feia anys i panys que no jugava un Catalunya per equips, i amb el meu nou equip, el Calldetenes, encara no ho havia fet. El baánç personal és positiu ja que vaig aconseguir 5.5 punts de 9, amb 5 victòries, unes taules i 3 derrotes, i la mitjana d’ELO dels meus contrincants fóu de més de 2000 punts, guanyant a un 2090 i a un 2087, entre altres. Això em permetrà pujar uns 35 punts d’Elo, i acostar-me a la meva antiga puntuació.

Ronda 1

La primera Ronda per mi va ser una ronda d’avituallament a la partida de torneig, i no vaig arriscar gens, vaig acabar amb unes taules contra un jugador teòricament inferior, però si intentava forçar la posició acabaria perdent la partida.

Ronda 2

A la segona ronda em va tocar contra un jugador inferior a 2000, i vaig cometre un error greu d’aquells de principiant, i ho atribueixo a la manca de pràctica en partides de torneig, on cada detall s’ha d’estudiar amb molt deteniment. El jugador del Cerdanyola B em va fer un cop tàctic consistent en menjar-se una peça amb la Dama, i quan jo em menjo la seva amb la meva Dama, em fa un doble amb el cavall, Dama – Torre, i acaba guanyant una peça. Tot i això, vaig jugar incisivament i vaig aconseguir recuperar la peça, però a canvi de quedar amb qualitat de menys. Vaig intentar atacar amb les 3 peces que em quedaven i pper aquí vaig fer una entrega que no va funcionar.

Ronda 3

Aquesta sens dubte va ser la meva pitjor ronda de tot el campionat, i crec que després de la partida es va produir un punt d’inflexió i vaig continuar amb 4 victòries seguides, una derrota i finalment una altra victòria. Contra el St.Boi em va tocar un 1950 i vaig jugar una Obertura Catalana molt mal jugada, on vaig permetre a l’adversari guanyar espai i em vaig quedar molt tancat i amb les peces descordinades. Finalment em vaig deixar un peó que el contrincant va aprofitar per imposar-se.

Ronda 4

Aquí va venir la primera victòria del campionat. El contrincant tenia 2007 punt d’Elo, i va ser una partida on jo anava amb blanques. Al mig joc el contrincant es va fer un peó endarrerit i vam entrar en un joc agut amb cops pels dos bàndols, on pels pèls vaig acabar gunayant la partida in extrenmis, amb pocs segons de joc pels dos bàndols.

Ronda 5

Aquesta va ser una partida esbojarrada on el meu contrincant de 2087 d’Elo va jugar un gambit de Dama. Jo vaig anar fent el meu joc fins que em vaig deixar un peó al flanc de Dama, però que més endavant vaig recuperar. Aqui el meu contrincant no va estar fi, i em va permetre fer-me un peó passat i una casella forta pel meu cavall a d3. Tot i això va aconseguir una posició de taules per escac continu, però es va deixar fer un mat “tonto”.

Ronda 6

Jo anava amb negres i el meu contrincant tenia 1975 punts d’Elo. VAig fer una Francesa i em vaig doblar dos peons a f a canvi de la parella d’alfils i em vaig enrocar llarg. L’atac del contrincant va fer que jo acabé amb un rei millor situat de cara al final de torres i vaig acabar guanyant fent-me un peró passat al flanc de Dama, on tenia majoria de peons.

Ronda 7

Amb blanques vaig poder guanyar a un 2090, fent el meu joc. Tot i que em vaig deixar un peó aïllat que va ser objectiu de l’adversari, mitjançant joc agut vaig poder arribar a un final d’alfil contra cavall amb majoria al flanc de rei i em vaig imposar en un final maratonià.

Ronda 8

El meu contincant, un jove de més de 2100, es va imposar des de l’obertura amb un Contragambit Albin, que jo no em coneixia.

Ronda 9

En aquesta, la darrra partida del campionat, el meu contincant va acceptar el peço del gambit de dama i ava començar a pujar peons a tort i a dret, que va desenvocar en un millor desenvolupament de les meves peces, i amb una partida sense errades, vaig acabar imposant el meu joc.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Escacs - Cròniques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s