TDP, encaixant les peces

Ja arribem al final del curs 2009-10, i si tot acaba bé, m’hauré tret 8 assignatures de sobre, en un curs que el considero com el que m’ha obert més els ulls quant a conjunció entre Bases de Dades i Programació Orientada a l’lObjecte.

Durant l’estiu passat ja havia practicat amb WAMP i LAMP, però havia fet una base simple i una petita aplicació internet on hi podia entrar alguna dada i fer algunes consultes, també.
Després, durant el primer semestre d’aquest curs vaig fer Bases de Dades I i Enginyeria de programari (a part de dues més) que em van obrir el camí en el món del disseny i llenguatge SQL. Ara, durant aquest semestre que aviat s’acaba, he fet Bases de Dades II i Tècniques de Desenvolupamnet de Programari, a part de Mineria de Dades i Administració de Xarxes i SO.

El cas és que entre BDII i TDP, tot em va encaixant, doncs he hagut de practicar (i moltes hores!) crant programes JAVA, connectats a una base de dades. En un cas amb el SGBD Postgres i en l’altre amb Informix. La comprensió i configuració de la connexió JDBC i els mecanismes d’accés, insersió, consulta, etc, no són molt complicats, però el que si que m’ha resultat un escull força bèstia ha estat el SWNG. El fet de dissenyar finestres d’escrioptori amb Swing dins del NetBeans, no és molt complex, el que si que ho és, són els mecanismes per mostrar dades a jTables o jCombos, mostrant dades de la BD per pantalla. La pac3 de TDP m’ha resultat tan dura, que durant les 3 setmnaes que ha durat, he estat immers en un món nou per a mi, que ha estat dur, però alhora satisfactori, perquè és com si durant aquest període de temps, hagués creuat una mena de frontera. Una frontera que em separava del coneixement i les capacitats per crear una aplicació d’escriptori real, complexa, i que a més fes alguna cosa útil.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informàtica - Desenvolupament. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s