Kafka en la orilla – Haruki Murakami


No continueu amb la lectura d’aqusta entrada, si encara no us heu llegit el llibre.

Aquesta novel·la la formen dues històries diferents que finalment es relacionen i entrellacen entre sí. Un noi de quinze anys que marxa de casa per trobar el seu camí, fugint d’una situació damiliar que l’opromeix, fill d’un conegut escultor i amb l’afegit que sa mare havia fugit quan ell era encara un nen que necessitava l’amor maternar. Aquest noi, té la peculiaritat de tenir un amic invisible, un corb, que és la veu de la seva consciència.

Per altra banda tenim a un home ja gran, que després de patir un accident estrany quan era nen, va quedar incapacitat per la lectura i altres processos intel·lectuals, però va guanyar la capacitat de parlar amb els gats, entre altres coses.

Després d’uns foscos successos, els camins dels dos personatges es van acostant fins a la fi creuar-se. Tots dos tenen la missió de complir amb una tasca molt personal per quedar alliberats.

Es barrejen un seguit de fets metafísics amb certs problemes psicològics dels personatges, que és com si mitjançat la metafísica es pogués acabar de resoldre aquests conflictes psicològics creats per experiències traumàtiques. A banda, és una novel·la divertida i entretinguda que amaga una profunda sabiesa de certs comportaments humans.

Aquesta entrada ha esta publicada en literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s