Entrenament per la primera marató en 16 setmanes

Vaig trobar aquest llibre a la biblioteca i me’l vaig endur a casa. Ara mateix l’he acabat i aquí van alguns comentaris.

És un llibre que com el seu títol indica la seva finalitat és conduir un entrenament de 16 setmanes per a corredors principiants, o fins i tot per a gent que no sigui esportista i vulgui fer la seva primera marató. La condició inicial per tal de poder començar l’entrenament és aguantar 30 minuts seguits corrent, almenys tres dies per setmana.

Està dividit en capítols, on cadascun d’ells coincideix amb una setmana d’entrenament. Durant aquestes 16 setmanes que dura l’entrenament, es van introduint nous consells i tècniques mentals i a mesura que avancem, aquests es van repetint. Els entrenaments consisteixen en 4 sessions per setmana, dos rodatges curts, un de mitjà, i una tirada llarga. En cap cas es fan canvis de ritme ni sèries, però si que s’expliquen algunes tècniques per treballar el tronc.

Aquest llibre es va escriure a partir de donar aquesta preparació a una universitat dels EEUU, com a assignatura de lliure elecció, per a estudiants de psicologia. En aquest sentit, es fa molt èmfasi en la preparació psicològica per tal d’afrontar la prova amb èxit. Val a dir que és el típic llibre americà, on contínuament es parla d’èxit, i on es remarca en cada moment els beneficis positius de completar la marató, però crec que serveix.

Amb aquesta lectura he après algunes coses interessants, com per exemple que amb una rutina de 4 dies per setmana, es pot córrer una marató, la importància d’una actitud positiva a l’hora d’encarar una prova d’aquesta magnitud, la importància d’anar ben alimentat i hidratat… en definitiva, algunes coses ja les coneixia i altres les pdia intuir, però bàsicament m’ha donat confiança per tal de llançar-me a preparar la marató de Barcelona 2011, sens dubte l’objectiu estrella de la temporada, que espero poder acomplir.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Esport, literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s