Alliberament

Cada curs arribo a aquestes dates força fatigat tant físicament com mental. En aquest cas potser no ha estat tant accentuat, doncs el projecte ja el tenia liquidat i només m’havia d’examinar d’AM (anàl·lisi matemàtica). Tot i això aquesta assignatura per mi ha estat la més complicada, i de bon tros. No havia tingut cap problema amb les altres assignatures de mates (lògica, àlgebra, matemàtica discreta i estadística), i en canvi d’AM ja m’hi he matriculat 3 vegades. A la primera vegada, després del fracàs amb la primera PAC, la vaig deixar estar, a la segona em vaig “enterar” de poca cosa i l’examen no vaig saber ni per on agafar-lo, i aquesta vegada, la tercera, almenys vaig omplir gairebé tot l’examen, però no tinc clar que arribi al mínim per superar-lo. Haig de dir però, que aquesta vegada ja m’he assabentat de la pel·lícula, però és clar que amb això no n’hi ha prou. Cal també, a part de procedir correctament amb els càlculs, fer un bon plantejament dels problemes.
Crec que aquesta dificultat tant alta que alguns estem tenint amb l’assignatura té vàries causes:
– Venir de la F.P. on no s’arriba a integrar i com a molt es veuen algunes derivades molt senzilles.
– L’alt nivell que demanen en els últims exàmens d’AM, i en aquest cas amb dos problemes i cap exercici d’anàlisi de funcions que a la majoria ens asseguraria un 25% dels punts.
– Els materials didàctics poc pedagògics, que poc ens serveixen per interioritzar i entendre els nous conceptes.
Tot i això, espero poder rascar el mínim per obtenir un aprovat i poder dir que finalment que ja tinc un títol Universitari, encara que l’important en sí no és el títol, sinó l’après en tot el recorregut, però si que és el que ens acredita que hem arribat fins al final, i en aquest sentit és el que ens pot obrir alguna que altra porta.
En definitiva, avui em sento alliberat, i la sensació feixuga que arrossegava els darrers mesos, o potser tot el curs, tenint en compte que el projecte em va deixar K.O., sembla que m’hagi deixat de sobte. A veure si a partir d’ara puc destinar part d’aquesta energia a altres temes, com per exemple a procurar millorar corrent. Però per millorar, caldrà marcar objectius, i després de llegir la darrera entrada i comentaris al Bloc de La tortuga Holandesa, potser un primer objectiu per la temporada vinvent sigui fer sub 48′ en un 10mil, i deixar la llarga distància per més endavant (marató). Podria córrer a diferents 10mil i fer un parell de mitges maratons. Ja s’anirà perfilant.
Deixo aquí els entrenaments de les dues darreres setmanes:
07/06/2011 > 8.6k – 57’17” – 200m +/-  6’38”/k  (muntanya)
10/06/2011 > 10.1k – 1h00’04” – 185m +/- 5’57”/k  (carretera)
12/06/2011 > 12k – 1h11’14” – 171m +/- 5’56”/k  (carretera)
13/06/2011 > Peses: 4×25 abdminals, 4×15 press banca, 4×10 bíceps, 4×10 cames
15/06/2011 > 10k – 59’03” – 140m +/- 5’53”/k  (carretera)
17/06/2011 > 8.7 – 56’58” – 200 m+/- 6’30”/k  (muntanya)
I canviant de tema, el diumenge passat se’m va espatllar el FR305. El que li passava és que quan el desconnectava de la base, s’aturava de cop i no hi havia manera d’engegar-lo. Vaig provar amb tots els “resets” possibles i res. Com que ja no tenia garantia, el vaig obrir i vaig poder veure la causa del problema: un pin de connexió a la bateria trencat. Vaig provar de soldar-lo amb estany, però impossible, el material d’aquests pins daurats no accepta l’estany.
Finalment vaig pensar que no em podia quedar ni un sol dia sense el meu estimat GARMIN i vaig comprar un FR405, que em va arribar el dimarts puntualment. De moment les diferències més destacades que he trobat són de comoditat i que el trespàs de dades es fa inhalàmbricament i automàticament quan el PC detecta el dispositiu a menys de 10 metres. Sembla que la captació de satèlits també és més ràpida i l’autonomia de la bateria és molt més alta, podent-lo tenir sense carregar dues setmanes sortint 30′ al dia. A més, es manté sempre engegat a baix consum si no apretem cap botó. D’aquí a uns dies potser faig una entrada comentant més a fons el seu funcionament i millores respecte al 305, i les possibles pegues també, és clar.
Salut i kms!
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Esport. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

14 respostes a Alliberament

 1. Anonymous ha dit:

  Yo he tenido un mal semestre. Por problemas varios no he podido centrarme y al final me he tenido que dejar una asignatura de las 4 que tenía. Las otras 3 no sé si las voy a aprobar, pero bueno, para todo lo "descentrada" que he estado, si lo consigo, lo consideraré todo un éxito.Llevo unos meses que lo único que me "desestresa" es correr, así que lo he aprovechado para correr fuerte,fuerte (para mí, claro, para algunos, correr a + de 4´ o salir a correr sólo 10km es como rascarse la barriga) :)Felicita a Marta de mi parte, las opos son muy duras!Descansa un poco en verano y verás como de cara a septiempbre empiezas con mucha energía y consigues ese sub 45´. Suerte con AM! Tengo entendido que es un "hueso", no sólo en la UOC, sino en cualquier universidad.Por cierto, ya contarás que tal el nuevo forerunner :)Saludos!(ana pozo)(ana)

 2. XeviX ha dit:

  Está claro Ana, que cualquier cambio o preocupación en nuestra vida afecta directamente a otras facetas, y para llevar a cabo estudios superiores, además de trabajar y llevar un mínimo de vida familiar y social, hay que estar al 100%. Yo también tuve que dejar un semestre en blanco por temas de faena, y cuando no se llega a todo, hay que priorizar.Bueno al menos has rendido bien en el ámbito deportivo, que ya es mucho ;-D. Espero que poco a poco te vayas "centrando" otra vez para poder estudiar en mejor condiciones, y puedas continuar rompiendo cronos.Ánimos y p'alante!

 3. Pau ha dit:

  Osti, és la primera vegada que sento a algú que solda rellotges!Ànims pel teu repte, entrenar per curta és dur, però t'exigeix menys temps.Sort!

 4. XeviX ha dit:

  Pau, més que un rellotge es tracta d'un aparell electrònic, i per tant amb connexions entre la placa i la bateria que alimenta. Quan vaig fer la FP, fa una pila d'anys, vaig aprendre a soldar components electrònics a plaques i més tard en alguna feina també ho he hagut de fer. Així que ho havia de provar com a últim recurs!!Gràcies pels ànims, fins aviat!!

 5. Ferran ha dit:

  Xevi, a veure si aproves i tanques pàgina però de totes formes al BAT actual d'integrar i derivar…no massa. Al meu COU (1985) feiem fins i tot integrals dobles però res és lo que era…digue-li a la Marta que si té qualsevol dubte d'opos, fins i tot si necessita que algú la escolti, que m'escrigui (l'adreça de la UOC serveix) i després et passo el mòbil per mail.Ana, menos cortar y pegar y más escribir, je, je…;)

 6. XeviX ha dit:

  Ferran, pels comentaris que he vist i parlant amb gent d'altres universitats, aquí es dóna el doble de temari, i a l'examen em vaig topar amb dos problemes un d'optimització i un altre de física (velocitat i distància), i cap de màxims, mínims, límits… Hi ha força indignació, fins i tot gent (com jo) que és la darrera assignatura i que ja han gastat 3 o 4 convocatòries. El problema no són les derivades o integrals, el problema és el que hi ha més enllà: Taylor, integrar per parts, per fraccions simples, per canvi de variable. Però com he dit abans potser posar segons quins problemes a un examen és on es carreguen a més gent. Tot i això el meu problema ve de no haver fet el batxillerat i no haver vist res d'anàlisi fins ara, fet que no treu que es passin una mica amb els exàmens. No sóc jo que ho diu, es el percentatge de suspesos tan elevat.Res, a esperar els resultats, a veure si sona la flauta.OK, ja ho té en compte la Marta. Els missatges que anaves enviant li van ser de molta utilitat.Salut!

 7. Pau ha dit:

  Amic xevi, jo tb he vingut de la Fp, al món universitari, pero et puc dir que es pot arribar a dalt de tot, pq ja saps que vaig treure la suficiencia investigadora amb Sobresaliente.Aixi que molts anims. No sé com ajudar-te, pero et proposo algo que segur que ja fas, pero espero que la meva idea malgrat que et comportará molta feina, i es lo següent, prente l'anàlisi matemática com una investigació o una tesi, es a dir recopila tots els llibres que pugis, amplia temari i fes d'aquesta assignatura un mini-doctorat, ja se que lo que et proposo es una bogeria, pero crec que et pot ajudar molt. salutacionsPau

 8. XeviX ha dit:

  Gràcies pels ànims i comentaris.Pau, ei que no he dit pas que hagi suspès ;-D, només que l'examen em va semblar força complicat. Però aquesta vegada crec que tinc possiblitats reals de rascar el mínim per superar-la. A veure…Això que em proposes està molt bé i si ho fes segur que no fallo, però crec que les mancances ara mateix són més per manca de pràctica de problemes i exercicis. Si finalment no la supero, dedicaré un bloc amb tot el necessari per superar aquesta assignatura, que de fet ja és el que em proposes tu. Gracies i felicitats per la teva excel·lència en la Tesi, ja n'estava al corrent!

 9. Ferran ha dit:

  Vaja, no s'ha desat el meu comentari. Aniré per feina doncs. deia que la meva experiència és la contrària. Quan vaig començar empresarials els millors alumnes eren els d'FP que ja havíen vist les mates financeres, la comptabilitat fins i tot el dret laboral. Venint del COU de ciències pures no havia vist res de tot això. Pau, ja pots dirigir doctorats? Abraçada per tots,

 10. XeviX ha dit:

  Ull Ferran que em sembla que hi ha dos Paus per aquí… el tri-atleta mediàtic i l'escaquista. ;-DEn el cas de l'antiga FP en electrònica i electricitat, crec que s'arribava a fer alguna derivada molt bàsica, però no es passava més enllà. També m'han comentat algun cas en que fent el Batxillerat Tecnoògic no han arribat a fer integrals. No ho sé, només sé que per mi aquesta part de les matemàtiques ha estat tota una novetat. Durilla, però a l'hora molt interessant i amb moltes aplicacions.Salut.

 11. Dioni Tulipán ha dit:

  XeviX, En primer lugar, espero de corazón de que hayas pasado, esta vez sí!!Si fuera que no, dime algo y miraré como ayudarte el semestre que viene. (No es que sea muy listo, pero por algún motivo este tipo de asignaturas se me dan muy bien). Hasta ahora, en todas las asignaturas he tenido más que suficiente con los módulos de la UOC, pero he de reconocer que en AM tenía que buscar alguna ayuda en Youtube sobre los integrales.Mi consejo es siempre: no hacer ningún paso sin haber entendido perfectamente el paso anterior. P.e. yo nunca miro una PAC antes de haber estudiado por completo el módulo. Pero bueno..confío en que hayas sacado suficiente nota.Confío que con tu "stage" en altura, en breve también aprobarás la asignatura sub-48 !! Un poco de velocidad y ya está. A mí también me ha hecho gracia eso de soldar un reloj..no hay nada que ser mañoso.Y como somos…podríamos prescindir de todo, pero el GARMIN…MAI !!!

 12. Dioni Tulipán ha dit:

  (Off Topic: Qué bien!! Has quitado el maldito filtro 🙂

 13. XeviX ha dit:

  Confio en llegar al mínimo para pasar. Pero si no se da el caso, creo que -si no vuelven a cambiar el temario otra vez- a la siguiente me lo tendría que sacar, ya que tengo muy bien medido todo lo que hay que saber y creo que desde ya mismo me pondría a hacer y rehacer más ejercicios y problemas. La qüestión en este caso sería encontrar el material adecuado y suficiente para ir practicando.Pero vamos, si se diera el caso y me quedara algun cabo sin atar, te podría dar un toque, se agradece!

 14. Pau ha dit:

  ja m'ho imaginava que parlaves, encara sense saber resultat. Molta sort i espero que aprovis…fins aviat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s