GLPI

GLPI és una aplicació web desenvolupada amb PHP i MySql que ens permet gestionar incidències informàtiques, inventariar elements de la infraestructura, gestió de documents, control de contractes, despeses del departament, etcètera. Tot això i més sóta una llicència GPL de Programari Lliure. És a dir, gratuit.
Aquesta tarda, després d’instal·lar un Linux Ubuntu 11.04 a una VMWare Workstation, i preparar l’entorn LAMP (Linux, Apache, MySql i Php), n’he feta la instal·lació i ja l’he pogut testejar una mica. Em sembla fenomenal que hi hagi gent que es dediqui a això: a crear una aplicació potent tipus CRM sense rebre res a canvi, almenys directament. És més, estic totalment d’acord amb aquesta filosofia i sóc del parer que el coneixement s’ha de compartir i expandir, ja que com a més gent arribi, més possibilitats hi ha d’avenç.

En aquest article vull deixar constància de les passes a seguir per instal·lar-ho a un sistema operatiu Linux Ubuntu 11.04 i deixar-ho funcionant.

– Descarregar i instal·lar LAMP (Linux, Apache, MySql, Php)
– Donar permisos d’escriptura a les carpetes /config i /files dins de /var/www/, amb les comandes:
chmod 777 config/*
chmod 777 files/*
– Comprovar que funcioni el PHP amb http://localhost
– Descarregar l’estructura comprimida de GLPI des d’aquí
– Descomprimir-la a dins del directori www
– Iniciar la instal·lació amb http://localhost/glpi i seguir les passes indicades.

Si tot ha anat bé, després d’això ja podrem entrar com a usuari super-admin des d’un navegador, amb l’adreça IP i el nom de la carpeta on es troba l’aplicació, des d’una mateixa xarxa, o si tenim un domini web i l’hem posada allí dins, escriurem l’adreça del domini.

El primer tast ha estat bo. Es poden crear usuaris amb diferents rols i la idea principal és que els usuaris de l’organització puguin entrar i fer el seguiment d’incidències. El súper administrador per la seva banda, també pot obrir incidències, i a part administrar-ho absolutament tot. Cada usuari només és conscient de les incidències obertes per ell mateix.

En definitiva, em sembla un possible camí a seguir aquest de posar a mida aplicacions Open Source ja creades prèviament, com és el cas també de Alfresco o Openbravo, en aquests casos desenvolupats en J2EE.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informàtica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a GLPI

  1. Dioni Tulipán ha dit:

    El traductor de Google es bastante potente, pero no ha podido con este idioma :-))Nos vemos Bikila !!

  2. XeviX ha dit:

    Me viene bien utilizar el blog para dejar escritos algunos procesos, que a los pocos días se me olvidan… Google transalate se tendría que poner un poco al día ;-D

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s