Coronant a Llinars 2012

Després d’haver acabat una etapa acadèmica aquest passat gener, fer un campionat de Catalunya per equips mediocre, però encara pujant 6 puntets d’ELO, em vaig plantejar fer una mica d’entrenament d’escacs cada dia, encara que fossin només 30 minuts diaris. L’inici d’aquest entrenament ha coincidit amb l’inici del torneig a Llinars del Vallès, i acabant el torneig en 1a posició al grup B, amb 7 victòries i 2 empats (8 punts de 9, i a mig punt del 2n), es podria començar a sospitar que amb una mica d’esforç es poden recollir alguns fruits, però de fet això no és cap novetat.
A continuació faré una mica de resum de cada ronda d’aquest torneig.
Ronda 1:
Lloc Classificació 18e 0 punts
Taula 7 XLB 0 – 1 XBS
Partida fàcil de guanyar. El rival és un jugador que comença i això es nota. Sense res a destacar. Després d’arribar a la posició del diagrama, la partida va quedar dada i beneïda.
 
Ronda 2:
Classificació 14e 1 punt
Taula 14 XBS 1 – 0 ALG 
Entro al mig joc amb la parella d’alfils, però amb un peó de menys. Intento penetrar per les columnes a i b que tinc semi-obertes, i finalment amb un descuit del rival deixant-me recuperar el peó, acabem a un final d’alfil de caselles blanques (jo), contra un cavall acorralat, i amb peons a blanc. Ha d’abandonar perquè li cau tot.
 
Ronda 3:
Classificació 17e 2 punts
Taula 8 MPP 0 – 1 XBS

Després de sortir de l’obertura amb els meus peons a blanc i sense alfils de caselles blanques, em trobo còmode. S’arriba a la posició del diagrama on guanyo un peó. A partir d’aquí és qüestió de tècnica per acabar guanyant la partida.
Ronda 4:
Classificació 4t 3 punts
Taula 3 XBS 1 – 0 DVR

Partida complicada on al final puc enganyar a la rival amb la posició final del rei, que em permet coronar.

Ronda 5:
Classificació 2n 4 punts
Taula 2 JF 1/2 – 1/2 XBS

Després de patir a l’obertura, em va quedar una partida maca, però després d’un error meu van aparèixer opcions pels dos bàndols, i com que el rival m’havia demanat taules feia una estona, li vaig tornar a proposar ara jo, i les va acceptar. Resultat just.

Ronda 6:
Classificació 2n 4.5 punts
Taula 3 XBS 1 – 0 CCA
Em passa per alt una ocasió de guanyar un peó a l’obertura, a través d’un cop tàctic. Al mig joc guanyo aquest mateix peó, amb un cop força fi. Després però, jugo imprecís i el rival a punt de fer-me mat i guanyar-me la partida em guanya una peça per 2 peons, però ara es confia ell i em torna la peça. Guanyo amb els 2 peons de més.

 Aquí s’imposava Cxd5, guanyant un peó

Aquí comet la errada amb Txb, doncs faig TxA i em quedo tant amble recuperant la peça perduda i quedant amb 2 peons d’avantatge.

Ronda 7:
Classificació 1r 5.5 punts
Taula 1 ECM 0 – 1 XBS

 

Jugo una defensa que feia anys que no la jugava, però com que avui dia els contrincants s’estudien el joc entre ells, s’ha d’anar variant a cada partida. Crec que no s’esperava el que li vaig jugar, i això em va anar molt bé. Li va quedar el rei al mig, tots dos ens vam apurar molt de temps, i al final amenaçant-me un atac, vaig poder posar les torres i dama a la columna oberta central i vaig acabar fent-li un mat.
 
Ronda 8:
Classificació 1r 6.5 punts
Taula 1 XBS 1/2 – 1/2 BRS

 

Sóc conscient que avui em jugo el primer lloc, doncs vaig primer en solitari, a mig punt del segon. Però el rival juga una defensa que m’empipa molt, contra el meu joc típic, i em preparo una variant de taules sortint amb e4, i efectivament acabem fent taules. Però el que em trepitjava els telons JF, guanya i m’empata a punts, quedant ell per sobre amb el desempat, per tenir menys ELO que jo i haver fet taules amb mi, a la ronda 5. A la darrera ronda no em queda més que guanyar i esperar que aquest perdi o faci taules.
 
Ronda 9:
Classificació 2n 7 punts
Taula 1 FCF 0 – 1 XBS

 

El rival em juga un mur de pedra amb blanques i en aquest cas tinc estudiat el meu pla: canviar els alfils de caselles blanques i posar els meus peons a blanc. Ho aconsegueixo em queda un cavall molt bo a e4. Seguidament m’ofereix canviar el seu cavall de e5 per el meu alfil de caselles negres i accepto, ja que quedem jo amb un cavall molt bo, contra el seu alfil de caselles negres que no té joc, ja que els seus peons han quedat a quadres negres perquè els meus són a davant dels seus a les caselles blanques. A partir d’aquí bloquejo els peons del flanc de dama, porto el meu rei cap a aquest sector i començo a preparar una ruptura pel flanc de rei, amb torres i avançant peons, per finalment penetrar en el seu terreny i guanyar la partida.
Crec que aquesta si no és la millor, si que deu ser una de les meves millors partides jugades fins el moment des que vaig començar a jugar a escacs.
 
Joc bloquejat al flanc de dama, a continuació porto el rei cap a aquest sector, per poder atacar pel flanc de rei amb calma i sense presses.
 

Amb h6 s’inicia l’atac que em durà al lideratge final del torneig, ja que en aquests moments ja vaig veure com en JF havia fet taules i el meu contrincant a banda de la posició ja restringida, tenia molt poc temps de rellotge.

 
 
El blanc abandona per no poder evitar Tg1 del negre, i encara que intenti Re2, li cauen els peons g i h i entro amb més peces. A més, li quedava menys d’1 minut i va decidir abandonar.

Final:
Classificació 1r 8 punts
7 victòries, 2 taules, 0 derrotes (88%)
variació ELO català : +49; performance: 2167
variació ELO FIDE: +43; performance: 1984

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Escacs. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s