Campió del 1r campionat social obert d’Osona

Per primera vegada durant la meva carrera escaquística quedo primer classificat absolut d’un torneig. Fa dos anys, vaig quedar segon a St.Boi de Lluçanès, però es tractava d’un torneig a 5 rondes i on el rival més perillós deuria tenir uns 2100 punts d’ELO.

En aquest cas, al torneig hi havia el mestre català M.Verdaguer amb 2325 punts d’ELO, i en V.Zaiats amb 2150. Als tots dos els he derrotat. A la primera ronda del campionat vaig fer taules, i a partir d’aquí 6 victòries seguides en les 6 rondes fins al final.

A continuació faig un breu resum de les partides:

Ronda 1 (1/2 de 1):

X.Benet 1894 1/2 – 1/2 J.J. Ramos 1700

Aques rival ha estat un bon puntal durant el campionat de Catalunya per equips, doncs tot i el seu ELO, té un joc estratègicament molt coerent, i realment em va donar una bona lliçó.

Ronda 2 (1.5 de 2):

El rival no es va presentar

Ronda 3 (2.5 de 3):

M.Casas 1829 0 – 1 X.Benet 1894

Aquesta partida realment l’havia d’haver perdut, doncs vam arribar a un final on jo ja duia molta desventatja, però per sort al rival li va caure la bandera del rellotge abans de poder-me donar el mat i com que jo encara tenia un peó, no van ser taules, sinó que vaig guanyar per temps. Una mica de sort també va bé!

Ronda 4 (3.5 de 4):

A.Riera 1888 0 – 1 X.Benet 1894

Una bona partida molt igualada. Va ser una francesa reciclada cap a una siciliana i al final vaig trobar un cop tàctic que em va deixar amb un cavall millor que el se alfil de caselles blanques, i on el meu reival perdia alguns peons ràpidament.

Ronda 5 (4.5 de 5):

X.Benet 1894 1 – 0 M.Verdaguer 2325 MC

Aquesta relament va ser la sorpresa, i on vaig tocar la campana, doncs guanyar a un mestre català per un jugador de primera… no passa cada dia. Vaig sortir agresiu perdent 3 peons a canvi de desenvolupament, i una petita errada del rival em va permetre donar un mat en 3 jugades quan tot just acabavem l’obertura.

Ronda 6 (5.5 de 6):

X.Benet 1894 1 – 0 D.Domínguez 1923

Una partida típica de sortida de Dama on a mig joc vaig trobar un cop tàctic que amenaçava dues peces al mateix temps, guanyant peça a canvi de quedar-me amb qualitat de menys, però al final amb 2 peons de més, em vaig imposar.

Ronda 7 (6.5 de 7):

V.Zaiats 2148 0 – 1 X-Benet 1894

Partida molt igualada, on vaig jugar molt conservador, sabent que les taules m’asseguraven el primer lloc del torneig. Al final amb els “apuros” de temps, vaig poder guanyar algun peó, i finalment la victòria es va donar per la caiguda de bandera del meu rival.